Investitia in aur este o varianta interesanta pentru unii investitori, deoarece aurul este vazut adesea ca un activ de refugiu in perioadele de incertitudine economica sau politica.
Avantajele investirii in aur:
- Stabilitate
- Pretul aurului poate creste in timp
Pretul aurului poate fi stabil in perioadele de volatilitate financiara. Acest lucru ofera un nivel extra de siguranta pentru investitori.
Totodata, pretul aurului poate fi influentat de mai multi factori.
Cererea si oferta, nivelul inflatiei, politica monetara si alte evenimente globale au un impact direct asupra pretului. In unele perioade, acesta creste semnificativ si ofera castiguri substantiale.
Exista si unele mici dezavantaje. Desi aurul poate fi stabil in unele perioade, poate fi si volatil in altele, ceea ce poate face dificila estimarea potentialului de castig sau pierdere.
Investirea in aur, un proces costisitor?
Chiar daca la inceput sa investesti in aur poate parea un proces costisitor, cu putina documentare, este foarte usor. Nu trebuie sa incepi cu sume mari, poti alege bijuterii din aur cu gramaj mic, de exemplu.
Pentru un investitor novice, alegerea aurului este o sursa sigura de bani pe viitor, in conditiile in care se devalorizeaza greu.
Concluzii
Investitia in aur este o optiune buna pentru investitori. Insa, trebuie sa aveti vedere demararea un plan bine organizat si documentat inainte de a va apuca de investitii.
Este important sa consultati un specialist inainte de a lua o decizie, care sa va evalueze cu atentie riscurile si potentialul de castig.
La Smart Amanet & Exchange veti gasi o gama variata de bijuterii din aur la cel mai bun pret de pe piata. Oferim consiliere pentru produsele amanetate si comision mic.